Skilsmisse

Skilsmisse

I blev enige om, at I skal skilles. Der var intet, som den skilsmisseadvokat, I havde fået til at rådgive jer, kunne spørge jer om, som I ikke havde tænkt over. Og nu, hvor I står med papiret på, at I har særeje, så er tingene ikke så indviklede. Dit er dit. Mit er mit. Men hvad med det mest dyrebare I har? Jeres børn? Normalt tilfalder forældremyndigheden moren. Men ikke i jeres tilfælde.

Fuld forældremyndighed

Du har nemlig søgt fuld forældremyndighed over børnene, fordi deres mor simpelthen ikke kan påtage sig ansvaret for dem. Hun er syg. I hovedet. Skal på et psykiatrisk hospital. Den advokat, som hjalp dig med at søge om forældremyndigheden var selvfølgelig ikke den samme skilsmisseadvokat, som I brugte i fællesskab. Du syntes ligesom, at det var forkert. Hvorfor? Det kan du ikke rigtig forklare. Der var bare en lille idé om, at det ville virke lidt som om, du bestak advokaten bag din eks-hustrus ryg. Bestak og Bestak? Bestikkelse er et hårdt ord. Og når det handler om advokater, så kommer bestikkelse slet ikke i tale. Nej, det hedder honorar – eller timeløn!

Er advokater altid ærlige?

Er advokater altid ærlige? Dine tanker om bestikkelse og advokater får dig til at smile bredt. Nej, selvfølgelig er der også brodne kar indenfor den branche. Du kan godt huske den advokat, som I brugte, dengang for to år siden, hvor I blev involveret i en trafikulykke og du fik piskesmæld, ikke? Han havde bestemt ikke helt rent mel i posen. Det var tydeligt. Han fik dog ført jeres erstatningskrav igennem. Men han glemte ligesom at fortælle jer, at I ikke behøvede at betale hans honorar. Jo, det var nemlig rigtigt: I kunne få gratis advokatbistand til sagen.

Nu var honoraret ikke så stort, så du tænkte faktisk ikke nærmere over det. Du satte fakturaen til betaling. Det var først, da din revisor så jeres bilag igennem, at I opdagede, at der ikke var lagt moms på honoraret. Din revisor forklarede dig, at du kunne kræve beløbet tilbage – og at du burde melde advokaten til politiet. Det, syntes du dog, var at gå lige langt nok. Måske havde advokaten bare glemt at lægge momsen på beløbet, da han fakturerede – eller da hans revisor fakturererede. Din revisor var temmelig uenig. Han mente, at advokaten har skovlet honoraret ind to gange. Første gang med moms – fra staten – og anden gang uden moms – fra dig.

Erstatningsadvokater?

Du og din revisor har diskuteret det flere gange siden da. I er stadig uenige. Er det lovpligtigt, at du melder en mistanke om økonomisk kriminalitet til politiet? Og hvad for en slags erstatningsadvokater kan du henvende dig til, hvis du skal/vil have dine penge tilbage? Og vigtigt: Hvor længe må du vente, inden du melder din mistanke til politiet? Er der en tidsfrist, ligesom der er ved erstatningssager for voldsofre?
Nu, hvor du tænker over det, så dukker der en del spørgsmål op, som du slet ikke har nogen idé om, hvor du skal finde svar på. Du ringer derfor jeres familieadvokat op, for at spørge ham, om han kan sende dig i de rigtige retninger.

Scroll to Top