Humor på baren?

three people sitting in front of table laughing together

Byens kulturforening er blevet meget aktiv, hvilket er dejligt. Det har ellers været meget stille med kulturaktiviteter i de sidste par år. Men nu, hvor den nye bestyrelse er blevet valgt ind, så er der kommet gang i den igen. Herligt. Der bliver arrangeret en masse: teaterforestillinger, aktiviteter for børn og foredrag. I går aftes var du da også nede i byens forsamlingshus for at høre et af foredragene, som kulturforeningen har arrangeret.

Arbejdsglæde i Danmark

Det var et foredrag om arbejdsglæde – se her. Måske ikke det mest spændende emne at skulle lytte til foredrag om – sådan bedømt ud fra foredragets titel.

Men det var bestemt ikke et kedeligt foredrag. Det var faktisk ualmindeligt underholdende. Det var en meget dygtig og vidende foredragsholder, der afholdt det. Han talte ikke kun om effektivitet og gode arbejdsrelationer. Han gik skridtet længere og fik sat arbejdsglæde i perspektiv til livets andre dele: Private relationer og fritiden. Han fortalte om, hvor meget arbejdsglæde betyder for helbredet. Arbejdsglæde formindsker stress. Og det er jo noget, som skal undgås. Vi hører jo så meget om, at stress kan føre til depressioner og andre psykiske – og fysiske – lidelser.

Men foredragsholderen var ikke kun dygtig og vidende. Han var også rigtig morsom. I kom til at grine meget højt flere gange i løbet af den gode times tid, foredraget varede. Jo, det var et godt foredrag, som gav jer alle sammen en masse at tænke over. Der var da også nogle af vennerne, som også hørte det, der højt erklærede, at de aldrig har tænkt på, hvor vigtig arbejdsglæde er.

Dine egne tanker om arbejdsglæde talte du ikke højt om. Du skal lige først finde ud af, om du har arbejdsglæde på dit job. Trives du sådan helt ægte? Jo, det vil du mene. Men du vil tale med din kollega om det i morgen. Foredraget har givet dig mange spørgsmål, som du gerne vil have svar på.

Indhold i livet

I din søgen efter nyt indhold i dit liv, så har du viklet dig ind i noget frivilligt arbejde. Det går ud på at hjælpe den lokale kulturforening med at finde på aktiviteter, som skal afholdes i løbet af det kommende år. I skal nemlig ikke bare arrangere en årlig julefest. Kulturforeningen vil mere: Finde aktiviteter for børn, der ikke skal på sommerferie i udlandet. Lave særlige arrangementer for de ældre. Og ja, danseskolen optager da også en del tid. Men ind imellem, så skal det gamle smukke forsamlingshus altså benyttes. Fornuftig politik.

Du har tilbudt foreningen at hjælpe dem med at finde foredragsholdere. Foredrag er en aktivitet, som både kan uddanne og give glæde – også til de ældre. Du har derfor lavet en liste over emner, som foredragene kan handle om: Rejser, karriere og arbejdsliv, produktion af film eller teater, udlænding i Danmark, ligestilling, mv. Der er mange emner. Du vil gerne blande temaerne lidt – ligesom en pose blandede bolsjer.

Den særlige humor på arbejdspladsen

Du har lige fundet en foredragsholder, som kan komme i næste måned og holde foredrag om humor på arbejdspladsen. Han skulle efter sigende være meget underholdende, men ikke uvidenskabelig. Tænk, at kunne formidle lidt uinteressante emner på en sjov og oplysende måde. Du kan se, på hans hjemmeside, at han har gode referencer fra nogle af foredragene, som han tilbyder.

Lige da han fortalte dig foredragets titel, tænkte du, at det bliver sådan noget med, at han taler om accept af forskellige former for humor eller noget i den stil. Men nej, du fik at vide, at det også kommer til at handle om, hvordan man kan bruge humor til at løse konflikter eller svære problemer. Det kommer til at handle om, at humor er sundt – fysisk – for os. Når vi griner, så producerer vi nogle hormoner, der gør godt for vores krop. Det bliver et godt foredrag.

Scroll to Top