Føler du dig trist?

Følelsen af tristhed

Du kender sikkert til den her følelse af, at du bare er trist. Du gik i seng i aftes med tristheden i din sjæl. Du faldt i søvn – ikke så uroligt endda. Her til morgen vågnede du så op til en strålende dag: Solen skinner. Det har regnet – og du kan se krystalklare små dråber på en smuk blomst i din have. Du bliver glad. Smiler. Går på bare fødder ud på det fugtige græs og nyder den friske morgenluft. Skal du gå ind og brygge en kop kaffe? Sådan en af de gode? Ja, hvorfor ikke. Og så bare sætte dig ved havebordet og nyde solen – og kaffen.

Hvordan løser du det her

Du tørrer fødderne af på måtten. Går ud i køkkenet og får lavet kaffen. Imens tænker du lidt over, hvorfor du var så trist i går. Skyder tankerne fra dig, som om de bare er små irriterende forstyrrelser i dit liv, som lige nu er inde i en dårlig periode. Nu skal du i gang med en dejlig dag.

Skal du? Ja, det skal du selvfølgelig – men du skal altså også lige vende – et par ekstra gange – hvorfor du så tit bliver så ked af det. Har det noget at gøre med ensomhed efter skilsmissen? Har det noget at gøre med, at du bare ikke synes, at dit liv giver dig værdi? Det er jo ikke så godt, at du sidder der med tårevædede røde øjne hver aften. Og sådan har det været i den sidste lange periode. Dagen begynder godt, men ender med tristhed, gråd og en trang til bare at flygte fra alt.
Det kunne lyde som om, at du er stresset og måske også på vej ind i en depression. Og det skal du tage hånd om – imens du kan.

Metakognitiv terapi i København

At du bliver trist i ny og næ er naturligt. Det, som ikke er helt naturligt, er at du går i seng med gråd og triste tanker – hver aften. Det tyder på, at du er på vej ind i en psykisk lidelse, som kan blive svær at håndtere, hvis du ikke får hjælp.
Måske synes du, at jeg overdriver lidt. Det gør jeg faktisk ikke. Det handler om din livskvalitet – og efter min mening, så fortjener du ikke at skulle græde dig i søvn hver aften. Min anbefaling er derfor, at du går i metakognitiv terapi et sted i København.

Meget konkret

Dette er en terapiform, der sigter på, at du lærer at kontrollere dine tanker, så du ikke fokuserer på det negative i dit liv. Og det er en meget konkret form for terapi. Der findes nemlig øvelser til metakognitiv terapi, som din behandler vil lære dig. Og efterhånden, som du bliver bedre og bedre til at udføre disse øvelser, så vil du også opleve, at din tristhed forsvinder. Du behøver ikke længere at græde dig i søvn. Samtidigt vil du finde ud af, hvorfor du var så trist. Det kan være rigtigt sundt at få afklaring på. Du vil nemlig også selv kunne arbejde med årsagen til, hvorfor du har det skidt.

Scroll to Top