Fibersprængning

man playing soccer

Sommeren er ved at være slut. Ferien er forbi. Og ja, det er jo hverken godt eller skidt. Det har været skønt at være doven. Det er dog også rart at komme tilbage til rutine – og ned til klubkammeraterne. Fodboldklubben har også holdt ferie. Men nu er der åbent for træning igen. Og ja, planen var at du ville arbejde hårdt her i de første måneder, så du kunne komme på A-holdet. Men sådan gik det ikke. Det har du allerede måttet konstatere. Der skete jo det, at under den første – eller var den anden? – kom du til skade. Noget med en alvorlig fibersprængning i låret.

Til fysioterapi

Og ja, du er nu blevet henvist til en fysioterapeut i Vanløse, som skal hjælpe dig med at komme af med smerterne. Han har advaret dig? Det kan tage mere end to eller tre måneder, inden du må begynde at træne igen. En fibersprængning er en alvorlig skade, og bliver den ikke behandlet ordentligt, så kan den nemt bryde ud igen. Du er derfor ved at forbande dit liv langt væk. Hvad er livet uden fodbold? Og så her i Vanløse? Du må jo dårligt nok gå uden for en dør, indtil musklerne har helet. Det tager tid. Men vær tålmodig. Læs eventuelt nogle af de der skrækartikler om folk, der ikke var tålmodige. Fx den der artikel om den der topatlet, der gik til fysioterapi på Frederiksberg.

Start ikke igen for tidligt

Han kom aldrig helt af med sin skade, fordi han genoptog træningen for tidligt. Resultatet: En god karriere er blevet stoppet alt for tidligt. Han må nu til at se sig om efter en læreplads, der aldrig vil kunne komme til at belaste hans krop, fordi han fik den skade.

Så gør, som din terapeut siger. Følg instrukserne nøjagtigt. Lad være med at overdrive eller underdrive det, når du får særlige øvelser. Og ja, dine klubkammerater vil da være glade for at se dig – selvom du kun sidder på bænken. En god snak er altid godt. Og måske kan iagttagelse og observation af træningskampe måske give dig inspiration til fremtidig aktion på banen. Så, du skal se det positive – og ikke være selvmedlidende. Og så skal du vide, at din fysioterapeut i Vanløse selvfølgelig ikke vil trække behandlingen ud. Han vil gøre sit bedste, så du kan komme tilbage hurtigst muligt. Det er grunden til, at han har måttet aflyse en behandling.

Sportsfysioterapi og Neuro Activation

Han skulle nemlig på kursus i fysioterapi et eller andet sted i København. Det var sådan et kursus, hvor han fik introduktion til nye behandlingsformer inden for sit felt. Han fortalte dig, at det foregik på en berømt klinik for sportsfysioterapi i København – og at det handlede om en forholdsvis ukendt behandlingsform, der kaldes for Neuro Activation. Han fortalte dig ikke mere om det. Men du kunne godt mærke, at din fysioterapeut var glad for din fleksibilitet, så han kunne deltage i kurset.

I taler lidt om fodbold. Du får en opdatering på fremskridtene – og du får også nye øvelser, som du skal lave derhjemme.

Scroll to Top