Frederiksberg er også København

Frederiksberg i København

De fleste mennesker kender til Frederiksberg. Det er en bydel i København, tænker de. Eksklusiv. Her bor de rige. Og her er alle mulige virksomheder. Bortset fra, at Frederiksberg er en selvstændig kommune, så har de ret. Og ja, Frederiksberg ligger klods op af Københavns kommune, så det er ikke så mærkeligt, at vi tænker på Frederiksberg som en københavnsk bydel. Hvad, de fleste ikke ved, er, at Frederiksberg er meget tæt befolket. Og ja, de rige bor her også. Men det er ikke pointen.

Høj befolkningstæthed

Fordi befolkningstætheden er så høj, så sker her altså også en del indbrud. Og det er jo ikke så flatterende at skilte med. Men heldigvis, så kan du altid finde en låsesmed på Frederiksberg, som kan komme og hjælpe dig med at få sikret din lejlighed imod indbrud og tyveri. Det er dog bedst, hvis du henvender dig til en låsesmed, som du allerede kender. Der er nemlig det unikke ved Frederiksberg, at du indgår i et fællesskab, hvor alle kender hinanden. Ligesom i de gamle nabolag, hvor du havde et tilhørsforhold, som altid satte dig i stand til at finde hjælp, når du havde brug for det. Ok, er du lige flyttet ind på Frederiksberg, så har du jo ikke en levende chance for at henvende dig til en låsesmed, som du allerede kender.

Brug en god låsesmed

Alle vil da også forstå, hvis du tilkalder denne låsesmed i København, så du kan få skiftet – eller omkodet låsene i den nye lejlighed. Det er en selvfølge. Men bliv ikke overrasket, hvis din nabo ringer på og fortæller dig om en billig låsesmed, som han kender og som han gerne vil anbefale, at du henvender dig til i fremtiden!

Du vil måske synes, at det er ikke din nabos sag, hvilken låsesmed eller blikkenslager, du tilkalder. Det har du sådan set også ret i. Men tænk på, at mange mennesker, der har boet hele deres liv på Frederiksberg, har lært, at gode relationer til alle, er den bedste – og ofte også den billigste – vej frem for alle. Og hvem ved? Måske står du på din trappeopgang en sen nat og har mistet din nøgle til lejligheden. Hvem skal du så tilkalde? Den trofaste og kendte – eller en helt ukendt og uprøvet låsesmed? Du ved godt, hvem jeg ville vælge, ikke?

Nemlig, låsesmeden på Frederiksberg, som jeg har kendt i kun 2 måneder. Det er nemlig den låsesmed, som jeg har valgt at skulle bygge et godt forhold til. Måske vil han være lidt irriteret over, at jeg vækker ham kl. 2 om natten. Men han kommer. Af to grunde: Det er hans pligt at hjælpe dig i denne nødsituation. Han ved også, at næste gang du skal have tjekket dine døres låse, så vil du henvende dig til ham. Det er altså en del af hans virksomhed at pleje sine eksisterende og nye kunder. Da du er ny, så får du sikkert også en ekstra god pris for den service, som du beder ham om at yde. Tænk på det. Og ja, Frederiksberg er unik.

Indbrud

Så har der været indbrud i lejligheden nedenunder. Igen. Det er faktisk lidt besynderligt. Det kunne faktisk godt ligne en plan, som beboerne af lejligheden følger: De giver besked om, hvornår de ikke er hjemme – og så kan tyveknægtene bare komme. Er der en forbindelse? Ja, det er op til politiet at finde ud af. Det er ikke dit problem. Men du har dine teorier. Dine teorier kan du få lov til at beholde for dig selv. Det er ok at have teorier. Men det er ikke ok at tale om dem på den måde, hvis du ikke har belæg eller bevis for den tanke, du afslører.

Frederiksbergs bedste låsesmed

Og ja, tror du virkeligt, at tyveknægtene – og deres ’forbindelser’ – vil bruge penge på at få skiftet låsene ud i en uendelighed. Næppe, vel? Så her er der tale om et helt andet problem, som skal løses:

Det har noget at gøre med låsene til bygningen, I bor i. Og ja, jeg ville tilkalde en god og billig låsesmed på Frederiksberg, så han kan lave et låsetjek. Det er nemlig slet ikke usandsynligt, at låsen til trappeindgangen er meget forældet. Frederiksberg er jo et dejligt sted. Men det er også et sted, hvor de fleste bygninger er gamle – og mange beboere eller virksomhedsejere, der bruger bygningerne, har ikke den ringeste ide om, at låsene skal skiftes. Faktisk med jævne mellemrum. Det skal gøres, så bygningen sikres imod ubudne gæster. Men ikke kun derfor. Det skal også gøres, fordi jeres forsikringsselskab forlanger det.

Forsikringsselskaberne

Der er nemlig flere og flere forsikringsselskaber, der har indført ’sikkerhedsvurderinger’. Og ja, selvom det lyder som et eller andet, der har at gøre med sikkerhed for et lån, så er det ikke det, sikkerhedsvurderingerne handler om. De handler om, at forsikringsselskabet vurderer, hvor stor sandsynlighed der er for, at der vil ske et indbrud på din adresse. Vurderer selskabet, at der er stor sandsynlighed, så vil det kræve, at du bruger særlige sikkerhedslåse på dine døre – uanset om du er beboer eller driver en virksomhed på adressen. Uanset om du ejer eller lejer stedet.

Få det sat i gang

Så: Kom i gang. Find en billig låsesmed, der i første omgang kan vejlede dig, om du skal have udskiftet eller omkodet låsene. Når det er gjort, så tilkald endnu en låsesmed fra Frederiksberg, som skal give dig et par løsningsforslag. Det er nemlig ikke altid en enkelt lås, du har brug for. Det kan komme på tale, at du skal have flere forskellige låse installeret. Og her vil du naturligvis gerne have den bedste løsning – men også til den rimeligste pris.

Lige nu ligger disse tanker og forslag lidt langt fra dig. Det, der skal ske nu, er, at du får sikkerhed for, at du vil kunne få nattero. Også selvom politiet rumsterer rundt i lejligheden, hvor indbruddet fandt sted. Du orker ikke at tænke på gamle eller nye låse. Det bliver en opgave for den låsesmed på Frederiksberg, som du har kendt i årevis efterhånden. Han holder sig opdateret omkring ny lovgivning og om forsikringsselskabernes politikker omkring sikkerhed i boligen. Du vil ringe ham op i morgen.

 

Scroll to Top