Kørestole er velfærdsteknologi

Terrængående kørestol

Vi bruger det meste af vores tid på at kunne bevæge os fra et sted til et andet. Enten rent fysisk – eller også digitalt. Den digitale mobilitet gælder ikke kun de unge og stærke, der kan rejse til fremmede lande og arbejde derfra. Nej, den gælder også mennesker, der ikke har muligheden for at bevæge sig fysisk. I dag kan de klare mange ting selv, uden at skulle bede om hjælp. Det er en god følelse af uafhængighed at have med sig i hverdagen. Så, forestil dig, at du ikke kan bevæge dig fysisk. Forestil dig, at du er lammet – fra livet og nedefter. Du kan hverken stå eller gå. Men du er et almindeligt menneske, der har brug for føde, frisk luft, socialt liv – ja, alt, hvad alle andre almindelige mennesker også bruger.

Moderne velfærdsteknologi

Hvad gør du så for at kunne skaffe føde? For at få frisk luft? Eller besøge vennerne? Du kan ikke beordre dine forældre til at køre dig. Du har ikke lyst til at tage en taxa – afstandene er ikke så store. Køber du en terrængående kørestol, så du hurtigt kan smutte til købmanden og få købt ind til frokosten? Ja, det er lige præcist det, du gør. Terrængående kørestole er nemlig utroligt fleksible i brug – de er et fornemt eksempel på, hvad der er muligt med velfærdsteknologi.

Elektriske kørestle til off road

Ikke kun sikrer de, at du ikke skrider på en glat skovsti eller en våd vej. De sikrer også, at du faktisk kommer frem, uden at skulle bruge overdrevent mange armkræfter. Du kan nemlig få en elektrisk terrængående kørestol, som er nem at bruge. Ofte kan de nemt klappes sammen, så du også nemt kan transportere kørestolen i bilen – eller når du skal ud og rejse. Det er jo slet ikke forbudt eller umuligt for dig at rejse på sommerferie. Og dér – på destinationen – vil en terrængående kørestol være ideel, fordi du kender ikke terrænet og forholdene. Kørestolen vil derfor kunne sikre, at du kommer rundt, får adgang til seværdigheder og kan nyde ture i naturen. Ofte er det jo naturoplevelserne, der tæller mest, når vi er på ferie.

Fordele og ulemper

Om du skal anskaffe en elektrisk eller manuel terrængående kørestol er sådan set op til dig. Der er fordele og ulemper ved begge: En manuel er måske lidt lettere at håndtere. En elektrisk kræver ikke så mange kræfter. Det er derfor dit valg. Det du bare skal have for øje, når du vælger en af de mange kørestole, der findes på markedet, er, at du skal sidde godt i den.

Nogle af de terrængående kørestole, som du kan finde, har meget store forhjul. Dette ser måske lidt pudsigt ud. Men det sikrer faktisk, at du nemmere kan komme frem i terræner, der er svære – fx steder, hvor der er fysiske ’forhindringer’ i form af sten, naturlige bump mv. Du er derfor ikke nødt til at skulle køre en ’omvej’, men kan sagtens følge dine kammerater på turen. Derfor skal du bruge lidt tid på at finde en terrængående kørestol, der passer til dig, når du nu skal have en ny kørestol næste gang. Din mobilitet kommer i første række – også i naturen.

Scroll to Top