Heste – en verden for sig

horse standing between stables

Der er altid noget at gøre, når du lever i hesteverdenen. Heste er meget tidskrævende. Tro ikke, at det kun handler om at bruge halvanden time dagligt på at få dyret børstet, sadlet op og så redet. Nej, der skal muges ud i stalden. Der skal vaskes fodertrug, hovedtøj og saddel skal holdes rent og ofte repareres. Og heste bliver uvenner med hinanden. Det har du måske selv konstateret? Du er kommet ned til stalden og ejeren er ret sur: Din hest har sparket hul i den ellers ret solide væg ind til sin nabo. De bryder sig ikke om hinanden.

Endnu en reparation

Gårdejeren skal nu til at finansiere en murer endnu engang. Denne gang bliver det dog dig, der får en ekstra regning. Ikke din hests nabos ejer. Du accepterer at betale den ekstra regning. Men du er ikke fri for at kommentere på kvaliteten af boksene, som hestene står i. Du nævner da også, at du er ved at finde et andet sted, hvor du kan opstalde din hest.

Dette er en midlertidig løsning for dig og din hest. Jo, den har det godt. Får lov til at komme på fold i flere timer hver dag. Du er bare nervøs ved, at det er en helt ung staldhjælp, der fører hestene på fold: Den billige stalddør ud til gårdspladsen sidder nemlig skævt i rammen. Det er ikke sikkert. Hidtil er det gået godt. Men der kommer en ulykke. Det er du helt sikker på. Og så må gårdejeren altså håbe, at hans forsikring kan dække udgifterne.

Staldvinduer er meget vigtige

Du har flere gange fortalt ham, at han bør sørge for at få renoveret sin staldbygning. Både indvendigt og udvendigt. Der er brug for nye staldvinduer og stalddøre. Ja, du har sådan set ikke noget imod det, hvis han vælger billige staldvinduer og stalddøre. Så længe de bare bevirker, at stalden er sikker og, at det ikke trækker ind gennem utætte vinduer.

Gårdejeren er glad for, at du accepterer den ekstra regning for murerarbejdet. Derfor er han kommet i det snaksalige hjørne.

Han er svensk

Han spørger, om du fik undersøgt, hvilket firma han skal henvende sig til for at købe nye stallfönster (han er svensker!). Du fortæller ham, at din tid har været knap, men du vil kigge på det snarest og sende ham nogle forslag.  Du holder naturligvis, hvad du lover ham. Samme aften sender du ham navn og adresse til et firma, der kan møde hans krav til billiga stallfönster och stalldörrar. Du gør dig umage med det svenske. Han skal ikke tro, at du er ligeglad med ham. Det er du ikke.

Du er hjælpsom. Og det skal du være. Du er bare irriteret over at skulle lede efter det der umlaut over o’et. Men det går. Og du er glad for, at du ikke er tysker! Arh. Det ville være nemmere, hvis han var nordmand. Så skulle du bare skrive billige stallvinduer og stalldører i emnelinjen.

Du finder de nødvendige umlaut, får skrevet mailen til gårdejeren færdig og håber, at han læser den, så han kan komme i gang med renoveringen af stalden.

Scroll to Top