Ferien er slut

Skiferie er sundt og sjovt

Du og din familie er lige vendt hjem efter en skøn ferie i Alperne. I lejede en ferielejlighed i Østrig her i ti dage. Det var skønt at udforske Salzburgerland på egen hånd. Og det var skønt at vandre i naturen hver eneste dag. Da I forlod ferieboligen i Salzburgerland, bad udlejeren jer om at skrive en anbefaling på hans internetside. Det har I naturligvis gjort. I skrev om den skønne og funktionelle feriebolig. I skrev om den hyggelige vært, som tog godt imod jer. Og som faktisk også hjalp jer med gode oplysninger om vandreture i landskabet. Men, som sagt, I er tilbage – glade, tilfredse og med ny energi til de kommende måneder.

Vi er altid parate

Det betyder dog ikke, at I ikke kigger efter andre rejsemål, som I selv kan køre til. Friheden, du får ved at køre på ferie selv, er et must for jeres ferie. I kan nemlig altid vende snuden et andet sted hen – eller helt hjem – hvis I ikke bryder jer om stedet. I disse dage, lige inden skolerne åbner igen, er du ved at kigge grundigt på økonomien. Har I råd til at kunne køre på endnu en ferie her i skolernes efterårsferie? Eller er det bedre, at I venter med at tage på ferie igen til vinter, hvor det så sikkert vil ende med at i kører på skiferie i Sverige – se her?

Badeland eller sneferie?

Du har bestemt dig for, at hvis I har penge nok til at tage af sted i efterårsferien, så skal I køre ned til et badeland i Holland. Du har nemlig set nogle vidunderlige billeder af et bassin, der ligesom ligner et forstørret drivhus – lidt i stil med det der står i Botanisk have. Der er planter. Der er rutsjebaner og massevis af aktiviteter relateret til svømning og leg i vand, som børn kan deltage i. Og ja, hvem kan ikke nyde at sidde ved en pool med benene i vandet og bare se børnene nyde at plaske rundt. I sikkerhed, med livredder og dygtige instruktører. En efterårsferie i et badeland vil være skønt.

Til Åre i Sverige på skiferie

Men har I ikke råd lige nu, så skal I på skiferie til Åre i Sverige. Der har I allerede været et par gange. I nyder skiturene. Skulle du dog prioritere, så vil du faktisk helst afsted allerede i oktober. Det er lidt nemmere at køre lange ture på dette tidspunkt. Og ja, badelandet, som du har set billeder fra, ligger ikke særligt langt fra Amsterdam. Der har I aldrig været. Så det kan jo være en god mulighed for at lære den by at kende – se kanaler og opleve det der museum med billeder, som Rembrandt malede. Din viv er jo meget interesseret i kunsthistorie.

Du må ind og åbne din e-bank. Få et overblik over de kommende måneders indkomster og udgifter og så foretage et valg. En ting er dog helt sikker: I skal på ferie igen i løbet af de kommende seks måneder. Helst i et badeland, hvor der findes rum, der er så lune, at det føles som om, I er på sommerferie i syden.

Scroll to Top